1. Υποχρεωτική η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και μετά,ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου

Με αφορμή την εγκύκλιο ΠΟΛ.1135_4.10.2010, και με δεδομένο ότι ο τρόπος εγγραφής στην ΓΓΠΣ έχει αλλάξει θα πρέπει να μεταβείτε στην Δ.Ο.Υ. σας ( τμήμα μητρώου ) ώστε να παραλάβετε τον σχετικό κλειδάριθμο.

 

Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://www.gsis.gr/taxisnet/help.html

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι νέες υπηρεσίες που θα προστίθενται σταδιακά στο σύστημα το επόμενο διάστημα, θα σας επιτρέπουν να ενημερώνεστε για πολλά φορολογικά ζητήματα που σας αφορούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Για το λόγο αυτό, ΜΗΝ εμπιστεύεστε τους κωδικούς πρόσβασης και τον κλειδάριθμο σε τρίτους!

6. Με τις διατάξεις του πρώτου εδάφιου της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 6 του άρθρου αυτού, καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και μετά,  ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, από όλα τα φυσικά  πρόσωπα επιτηδευματίες, που ασκούν επιχείρηση ή ελευθέριο  επάγγελμα και από κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο μη επιτηδευματία

 

Έχω ήδη εγγραφεί στο TAXISnet πριν την 6η/12/2010. Χρειάζεται να εγγραφώ ξανά;

Οι κωδικοί σας θα είναι σε ισχύ για ικανό χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο θα μπορείτε να υποβάλετε κάθε είδους δήλωση, με τη σταδιακή ένταξη στο σύστημα της αντίστοιχης υπηρεσίας ηλεκτρονικής υποβολής, να ανακτάτε τις δηλώσεις σας των πέντε τελευταίων ετών και να μεταβάλετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, εφόσον απαιτείται.
Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να προχωρήσετε σε διαδικασία επανεγγραφής σας στο νέο TAXISnet, προκειμένου να εκμεταλλευθείτε όλες τις σταδιακά παρεχόμενες δυνατότητες του νέου συστήματος (πρόσβαση στη συνολική φορολογική σας εικόνα, μεταβολή των προσωπικών σας στοιχείων, εξουσιοδότηση λογιστών κ.λπ.).


Η διαδικασία επανεγγραφής ολοκληρώνεται σε δύο βήματα:

  • Παραλαβή κλειδάριθμου από τη Δ.Ο.Υ.

Επισκέπτεστε το τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. σας και ζητάτε να λάβετε τον κλειδάριθμο που σας αντιστοιχεί. Τα μόνα στοιχεία που απαιτούνται για τη διαδικασία αυτή είναι ο Α.Φ.Μ. σας και το αποδεικτικό της ταυτοποίησής σας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ταυτότητα Ομογενούς κ.λπ.)

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Τμήμα Μητρώου, εκτυπώνονται δύο βεβαιώσεις. Η μία από αυτές -η οποία και θα σας χορηγηθεί- περιέχει τον κλειδάριθμο που είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

  • Ενεργοποίηση Λογαριασμού Χρήστη (User Account)

 

 

Όταν πάρετε τον σχετικό κλειδάριθμο ακολουθείτε την διαδικασία που υπάρχει εδώ

https://www1.gsis.gr/registration/registrationflow.htm?_flowExecutionKey=_c9374665DEC15-70A7-3AFC-33DCA829D3C4_k09913F34-9B95-80B9-87C1-02BD396DBCAD

 

Η υποβολή της δήλωσης ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική, για όλα τα φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες που ασκούν επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και για κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο μη επιτηδευματία ,που η δήλωσή του υποβάλλεται από εξουσιοδοτημένο λογιστή.

 

Recommended Posts